Logo
Dames Heren Jeugd Komende wedstrijden Nieuws Evenementen Clubinfo Contact
Verslag
Phantoms Basket Boom DSE A
RBC Verviers Pepinster DSE

1/8e finale Beker van belgie

 

1.    WEDSTRIJDVERSLAG: 83-67

Met de komst van Pepinster hadden onze dames op papier een haalbare kaart, want de promovendus uit Wallonië had dit seizoen ( haar eerste in eerste nationale ) nog niet gewonnen. Enkele zware nederlagen tegen de topclubs, maar anderzijds 4 nipte nederlagen tegen de middenmoot toonden aan dat we kans maakten tegen deze Luikse meisjes met 2 buitenlandse versterkingen.

Naar al oude basketgewoonte kregen we  (omdat we nog een reeks lager spelen) een voorgift van 10 punten en dat maakte dat onze Dames eigenlijk zonder complexen aan deze match konden starten.  We bereiken dan nog wel niet de aantallen van onze glorie tijd in de oude sporthal, maar voor dit event zat de zaal met ruim 300 toeschouwers gezellig gevuld. Om 20u00 was ook de DJ er klaar voor en konden we aan de match beginnen. De eerste misser voor de bezoekers, gaf ons meteen vleugels want meteen liepen we naar 14-0 en even later 20-6. Vooral Malou was niet te stoppen in aanval en dus kropen de bezoekers naar een zone defense. Maar dan kwamen Maxime, Chloe en vooral Charlotte V aan het kanon, zodat we met een verbijsterend 33-13 het 1e kwart afsloten, vooral omdat in verdediging alles goed klopte en Celine, Lieve, Charlotte H en Gaelle onze basketring prima mee afsloten. Het tweede kwart gingen we nog even op het elan door tot 41-17 maar dan werd de match veel evenwichtiger. Ook “les Pepins” scoorden nu wat driepunters en zo kropen ze langzaam weer in de match, om te gaan rusten met 47-33.

Terug uit de kleedkamers was het nu zeer belangrijk om een goede start te nemen en niet meteen wat van de voorsprong prijs te geven. Maar onze meisjes deden veel meer : de verdediging stond pal, en zelf gingen we terug scoren zodat we snel terug 18 punten voor kwamen : 56-38. Wat er toen gebeurde is niet helemaal duidelijk maar feit was dat we vanaf dan veel verkrampter begonnen te spelen, en eigenlijk waren we blij dat er op het einde van Q3 nog steeds 12 punten voorsprong op het bord stonden. 58-46. De spanning ging bij aanvang van het laatste kwart nog een ruk de hoogte in, want de bezoekers kwamen snel tot 9 punten terug om dan minuten rond 10 punten de draaien. Op 5 minuten van het eindsignaal leken we echt door de knieën te gaan (nog 8 punten voor ), maar de bezoekers begonnen ook te missen, en dat was het moment waarop kapitein Gaelle haar ganse match goedmaakte door op 2 minuten tijd snel 3 maal een driepunter te scoren, zodat we terug naar 15 punten bonus liepen. Match gespeeld uiteraard en in feeststemming gingen de laatste 2 minuten in. Knappe prestatie van staaf en coach en ook een extra vermelding voor ons publiek dat ongetwijfeld extra steun gaf toen onze ploeg het nodig had! Op naar de volgende topprestatie. Go Phantoms!

1.    DE PUNTEN

De Weerdt 0 - Verwimp 13 - Umans 0 - Lyssens 13 - De Decker 3 - Rombouts 16 - Iliaens 8 - Heeren 2 - Hertmans 13 - Verlinden 5

 

2.    DE VOLGENDE RONDE: KWARTFINALE QUALIFIERS 

Hoogstwaarschijnlijk te spelen tegen recordlandskampioen Belfius Namen Capitale,  zij moeten nu nog aan treden tegen Kortrijk.  Alleszins spelen wij opnieuw thuis , vermoedelijk op vrijdag 8 (of 22) december